Yemək qoxuları mətbəxin vazkeçilməz hissələrindən biridir. Ancaq bəzən bu qoxuların evin digər otaqlarına da yayılması arzuolunmazdır. Bu zaman bəzi bitkilər təbii olaraq evdə yemək qoxularını udub mətbəxdən çıxara bilir. Eyni zamanda, bu bitkiləri istehsal etmək asandır, yəni evdə yetişdirilə bilər.

Foodinfo.az mətbəxdən yemək qoxusunu çıxaran bəzi bitkiləri təqdim edir: 

1. ADAÇAYI

Adaçayı mətbəxdəki pis qoxuları udmaqda təsirli bir bitkidir. Sağlamlığa da çoxlu faydaları var. Yemək bişirərkən adaçayını yanınızda saxlamaqla həm evinizi təravətli saxlaya, həm də sağlamlığınıza töhfə verə bilərsiniz. 

2. NANƏ 

Nanə bitkisi təravətləndirici bir qoxuya sahib olmaqla yanaşı, qida qoxularını da özünə çəkə bilir. Mətbəxdə yemək bişirərkən yaxınınıza nanə bitkisi qoyaraq pis qoxuları azalda bilərsiniz. Siz həmçinin nanə çayı dəmləyib içə və qoxusunu evinizə yaya bilərsiniz. 

3. REYHAN 

Reyhan bitkisi ətirli qoxusu ilə mətbəxdəki pis qoxuları özünə hopdura bilir. Mətbəxdə yemək bişirərkən reyhan bitkisini yanınıza qoyaraq həm təravətli bir mühit yarada, həm də yemək qoxularını azalda bilərsiniz. Yeməklərin üzərinə reyhan yarpaqları səpərək dad və qoxu baxımından dadlı bir toxunuş da əlavə etmək olar.

4. LAVANDA 

 Lavanda bitkisi xoş qoxuya malik olmaqla yanaşı, pis qoxuları da qəbul edə bilir. Siz həmçinin lavanda çayı hazırlayıb içə və onun qoxusunu evinizə yaya bilərsiniz. 

5. MELİSA 

Melisa ( dərman ballınanəsi) bitkisi xoş limon qoxusuna malikdir və yemək qoxularını udur. Mətbəxdə yemək bişirərkən limon otu bitkisindən istifadə etməklə həm xoş qoxu verə, həm də pis qoxulardan xilas ola bilərsiniz. Siz də salatlarınıza limon yarpaqları əlavə edərək təzə dad əldə edə bilərsiniz.