Miqren hücumları həyat keyfiyyətinə son dərəcə mənfi təsir göstərir. Dözülməz baş ağrısı ürəkbulanma, başgicəllənmə, işığa və səsə həssaslıqla müşayiət oluna bilər. Nevroloqlar Thomas Burke və Daniel Wilhor HuffPost-a verdiyi müsahibədə belə hücumlara səbəb ola biləcək qidaların adlarını çəkiblər.
Miqren üçün ən çox yayılmış qida tətikçisi şokoladdır. Ehtimal ki, bu, şirniyyatın tərkibindəki kakao ilə əlaqədardır.
Kofeinin həddindən artıq və ya az istehlakı da miqrenlərə səbəb ola bilər.
Kofein qəbulunun tənzimlənməsi faydalı ola bilər, çünki o, vazokonstriktordur.
Bəzi pendirlər də hücumlara səbəb ola bilər. Onların tərkibində pendirin fermentasiya prosesi zamanı əmələ gələn tiramin var. Bu maddənin yüksək səviyyələri həssas insanlarda miqrenlərə səbəb ola bilər.
Miqren genetik meylin səbəb olduğu neyrobioloji xəstəlikdir. Nevroloqlar qeyd edirlər ki, sadəcə müəyyən qidalardan qaçmaq hücumun qarşısını almaq üçün əsas olmayacaq.
Pəhriz dəyişiklikləri faydalı ola bilsə də, sağlam həyat tərzinə və balanslaşdırılmış pəhrizə diqqət yetirən daha vahid yanaşma çox vacibdir.