Enerji təchizatı ürəyin düzgün işləməsinə böyük təsir göstərir. Üstəlik, qida özümüzə təsir edə biləcəyimiz ürək sağlamlığının praktiki olaraq yeganə komponentidir.
Susam toxumu. Tərkibində 6 gündəlik vacib amin turşusu arginin norması var. Orqanizmdə arginin azot oksidinə çevrilir ki, bu da damarların tonusuna təsir edərək ürəyə yükü azaltmağa və qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edir.
Gündəlik 2 norma maqnezium ehtiva edir. Hüceyrənin enerji istehsalı üçün lazımdır. Struktur sümük inkişafını təşviq edir və DNT, RNT və antioksidant glutatyonun sintezi üçün tələb olunur.
Qarğıdalı kəpəyi. Tərkibində 3 gündəlik normada lif var. Artıq xolesterolu xaricə çıxarır, bağırsaqlarda udulmasının qarşısını alır.
Heyvan yağları, sadə karbohidratlar və duzda aşağı pəhriz ürək-damar xəstəliklərinin əla qarşısının alınmasıdır. Bu pəhrizlər bütün yaxşı ürək qidalarını ehtiva edir, iltihabı yumşaq bir şəkildə azaldır və pis xolesterolu azaldır.
Fərid