Naringi yeyərkən qabığının altındakı ağ lifləri (albedo) adətən çıxarırıq, çünki onlar dad baxımından bir qədər acıdır. Ancaq bu ağ hissələri çıxarmaq məcburi deyil və onların sağlamlıq baxımından əhəmiyyətli faydaları var.

Foodinfo.az naringinin ağ liflərinin faydalarını təqdim edir:

1. Bu ağ hissələr həzm üçün faydalı olan pəhriz lifi ilə zəngindir. Lif bağırsaqların işləməsini yaxşılaşdırır, qəbizliyi azaldır və uzun müddət toxluq hissi yaradır.  

2. Ağ hissələr naringinin əsas C vitamini tərkibini qoruyur və onunla birlikdə istehlak edildikdə daha yüksək qida dəyəri təmin edir.  

3. Naringinin ağ liflərində bioflavonoidlər çoxdur. Bu antioksidantlar orqanizmdə iltihabı azaldır, damar sağlamlığını dəstəkləyir və xərçəngə qarşı qoruyucu təsir göstərir.  

4. Ağ hissələr qan damarlarının divarlarını gücləndirən birləşmələrlə zəngindir. Bu, ürək-damar sağlamlığını qorumağa kömək edir.  

5. Həmçinin bu liflər bədəni toksinlərdən təmizləməyə kömək edir və maddələr mübadiləsini sürətləndirir.

Ağ liflər acı dada malik olduğu üçün bəzi insanlar onları çıxarır. Lakin onların istehlakı sağlamlıq üçün faydalıdır. Əgər dadını qəbul edə bilirsinizsə, naringini ağ hissələri ilə birlikdə yemək daha çox qida dəyəri təmin edəcək.  

Əgər bu hissələrin dadı xoşunuza gəlmirsə, naringini qidalandırıcı smoothies və ya meyvə salatlarında istifadə edə bilərsiniz. Bu zaman ağ liflər dad baxımından o qədər də hiss olunmayacaq, lakin faydaları qorunacaq.