Çipslər tez və rahat qəlyanaltı kimi çoxdan populyarlıq qazanıb. Foodinfo.az Tut-news.ru- ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, bu məhsulun görünən zərərsizliyinin arxasında ciddi sağlamlıq riskləri gizlənir.
Onların həddindən artıq istehlakı müxtəlif xəstəliklərin riskinin artması və bədənin ümumi vəziyyətinin pisləşməsi ilə əlaqələndirilir.
Çiplər kartofdan və ya kartof əvəzedicilərindən hazırlanır və sonra yüksək temperaturda emal edilir.
Belə emal zamanı zərərli maddələr, məsələn, kanserogen hesab edilən akrilamid yaranır.
Bundan əlavə, çiplərin tərkibində trans yağlar, duzlar və orqanizmə mənfi təsir göstərən müxtəlif süni əlavələr var. Tərkibində yüksək duz olan çips yemək bədəndə mayenin tutulmasına səbəb ola bilər.
Bu da öz növbəsində qan təzyiqinin artmasına və ürəyin iş yükünün artmasına səbəb ola bilər.