Tərkibində vitaminlər, minerallar və lif olan pırasanı (luk-porey) yemək bir çox səbəblərə görə vacibdir.
Foodinfo.az bu tərəvəzin sağlamlığımız üçün faydalarını təqdim edir:
1. Həzm sağlamlığı: Pırasa liflə zəngin tərəvəzdir. O, lifli quruluşu ilə həzm sağlamlığını dəstəkləyir və qəbizlik kimi problemlərin qarşısını alır.
2. İmmunitet sistemini dəstəkləyir: Tərkibində olan C vitamini immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir. Bu yolla orqanizmin xəstəliklərə qarşı müqaviməti artır.
3. Göz sağlamlığını qoruyur: Pırasa göz sağlamlığınızı qoruyan A vitamini ilə zəngindir. Xüsusilə yaşa bağlı görmə itkisinin qarşısını almaqda faydalıdır.
4. Çəki nəzarəti: Bu tərəvəz aşağı kalorili və yaxşı lif quruluşuna malikdir, bu da çəkini idarə etməyə kömək edir.
5. Antioksidant: Pırasa antioksidant xüsusiyyətləri sayəsində bədəndəki sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa və hüceyrələri qorumağa kömək edir. Yuxarıda sadalanan pırasanın faydalarını nəzərə alsaq, müntəzəm olaraq pırasa istehlakı sağlamlığınız üçün çox əhəmiyyətlidir. Pırasaları salatlarda, yeməklərdə və şorbalarda istifadə edərək faydalarını maksimum dərəcədə artıra bilərsiniz.