Kartof dünyada ən çox istehlak edilən tərəvəzlərdən biridir. Dadlı və qida dəyərinə görə bir çox insan tərəfindən çox sevilir. Lakin
Foodinfo.az xəbər verir ki, kartofun cücərməsi və çürüməsi istehlakçıların tez-tez qarşılaşdığı problemlərdən biridir. Bu vəziyyətin çıxış yolu kartofun düzgün saxlanmasıdır.
Kartof yerin altında bitən bir bitki köküdür və cücərmə prosesi bitkiyə yenidən böyümək və çoxalma qabiliyyətini təmin edir. Bu prosesə başlamaq üçün kartofun uyğun şəraitə ehtiyacı var. Bu şərtlərə tez-tez istilik, rütubət və işıq kimi amillər daxildir. Kartof uyğun şəraitdə saxlanılmazsa, cücərmə prosesi başlaya bilər.
Kartof çürüməsinin əsas səbəbləri isə nəmlik, işıq və yüksək temperaturdur. Rütubətli mühitlər kartofun tez çürüməsinə səbəb olur, çünki rütubət bakteriya və göbələklərin çoxalmasına imkan yaradır. Bundan əlavə, işıq kartofun yaşılımtıl rəngə çevrilməsinə və zəhərli solanin maddəsinin əmələ gəlməsinə səbəb olur.
Kartofu saxladığınız yerə alma qoysanız, onların cücərməsinə imkan verən qazın qarşısını alınar.