Qabyuyan maşın mətbəxdə ən faydalı cihazlardan biri sayılır. Qabyuyan maşından ən düzgün şəkildə istifadə etmək üçün bəzi üsullar var.
Foodinfo.az bu üsulları təqdim edir:
1. Əvvəlcədən yumayın:
Müasir qabyuyan maşınlar əvvəlcədən yuyulmağa ehtiyac duymur. Sadəcə böyük parçaları atmaqla qida tullantılarını çıxara bilərsiniz.
2. Yükləmə:
Qabyuyan maşından səmərəli istifadə etmək üçün qabları düzgün yükləmək vacibdir. Qabyuyan maşınlarda yuxarı və aşağı səbətləri müvafiq olaraq tənzimləyə bilərsiniz. Qabların bir-birinə dəyməməsinə və suyun yaxşı dövr etdiyinə əmin olmalısınız.
3. Müvafiq yuyucu vasitədən istifadə edin: Qabyuyan maşın üçün uyğun yuyucu vasitədən istifadə etmək çox vacibdir. Yuyucu vasitənin səviyyəsini düzgün miqdarlara uyğunlaşdırın və yuyucu vasitənin tükənməsi göstəricisini mütəmadi olaraq yoxlayın.
4. Düzgün yuma proqramını seçin:
Qabyuyan maşınınızın müxtəlif yuma proqramlarını sınayaraq ən uyğununu seçə bilərsiniz. Adətən çox çirklənmiş, normal və ya tez yuyulma kimi müxtəlif variantları olur.
5. Qazan və tavaları uyğun şəkildə yerləşdirin: Böyük və ağır qazan-tavaları qabyuyan maşının yuxarı səbətinə yerləşdirmək daha səmərəli ola bilər. Onları aşağı səbətə qoyduğunuz zaman, siz aşağı səbətdəki digər qabların üzərini örtə bilərsiniz. Bu da su və yuyucu vasitənin təsirli təmasda olmasına mane olmuş olar.
6. Maşını müntəzəm olaraq təmizləyin:
Qabyuyan maşının müntəzəm təmizlənməsi maşının səmərəli işləməsini təmin edir. Filtrləri təmizləyin və maşını içəridən və xaricdən təmizləmək üçün müvafiq təmizləyicilərdən istifadə edin.
7. Düzgün şəkildə qurudun:
Qabyuyan maşın işini başa vurduqdan sonra qabları düzgün şəkildə boşaldın. Plastik materialları üst səbətə yerləşdirməklə onları daha yaxşı quruda bilərsiniz. Həmçinin, hava dövranını təmin etmək və qabların tamamilə qurumasını təmin etmək üçün maşının içini bir müddət açıq saxlayın.
Bu üsullardan istifadə edərək qabyuyan maşından ən təsirli şəkildə istifadə edə və qablarınızın təmiz və parlaq çıxmasını təmin edə bilərsiniz.