Qara qarağat C vitamini anbarı kimi tanınır. Askorbin turşusunun qızdırıldığı zaman çox məhv olmasına baxmayaraq, qarağat mürəbbəsi bu üzvi birləşmənin tərkibinə görə rekordçu hesab olunur.

Qara qarağatın tərkibində E, B1, B2, B5 vitaminləri, kalium, fosfor, kalsium, maqnezium, dəmir və digər sağlam qidalar da var.

Qara qarağatın bişirilməsi zamanı daha çox askorbin turşusunun saxlanılmasını təmin etmək üçün giləmeyvə artıq qaynar suya atmaq tövsiyə olunur. Onlarda mümkün qədər çox vitamin saxlamaq üçün, mümkünsə, mürəbbənin bişirilmə vaxtını azaltmalı və məhsulları bir neçə dəfə qaynatmamağa çalışmalısınız.

Askorbin və meyvə turşularının yüksək tərkibi sayəsində qarağat mürəbbəsi qış üçün vitamin ehtiyatı toplamağa imkan verir, soyuq dövrdə immunitet sistemini yaxşı dəstəkləyir və bədəni tez-tez soyuqdəymədən qoruyur.

Bu incəlik həm də qan damarlarını gücləndirməyə kömək edir, sidikqovucu təsir göstərir, qan azlığı, sinqa, hipertoniya və digər xəstəliklərə kömək edir.