Qastroenteroloq, dietoloq, tibb elmləri namizədi Alena Potasheva bildirib ki, qlütendən uzaq durmaq sağlam qidalanma prinsiplərindən biri sayılmamalıdır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssis qeyd edib ki, insanlar çox vaxt “sağlam qidalanma” və “qlütendən kənarlaşdırılma” anlayışlarını qarışdırır. Onlar sadəcə olaraq zərərli qlüten məhsullarını sağlamlığa eyni zərər vuran eyni dərəcədə zərərli özü olmayan məhsullarla əvəz edirlər”. 

Onun sözlərinə görə, pəhrizinizi tərəvəz, yarpaqlı göyərti, taxıl, zülal ilə düzgün balanslaşdırsanız, həmçinin sağlam yağlardan istifadə etsəniz, o zaman qlütendən imtina edərkən sağlamlıq problemi olmayacaq.

"Qlutensiz məhsullardan istifadə edərək pəhrizinizi tarazlaşdırmaq mümkündür və bunu etmək çətin deyil, çünki gluteni əvəz edən kifayət qədər mövcud dənli bitkilər var: düyü, qarabaşaq yarması, qarğıdalı, quinoa, daha ekzotik seçimlər də var"  deyə həkim əlavə edib.

Leyla