Şam qozasının bəkməzi son zamanlarda populyarlıq qazanmış təbii şərbət növüdür. Təbii yolla əldə edilən bu bəkməz şam qozalarının ekstraktlarından əldə edilir və bir çox sağlamlıq faydasına malikdir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bu bəkməzin hazırlanması çox sadə bir prosesdir. Birincisi, şam qozasını hərtərəfli təmizləmək və qaynatmaq lazımdır. Onu uzun müddət qaynadıb süzgəcdən istifadə etmək lazımdır. Sonra ortaya çıxan su yenidən qaynadılaraq qatılaşdırılır və bəkməzin konsistensiyasına çatana qədər bişirilir. Son mərhələdə istəyə bağlı dadlandırıcılar və ya aromatlar əlavə edilir.
Yüksək miqdarda antioksidant ehtiva edən şam qozasının bəkməzi bədəndəki sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrələri qoruyur və qocalmanı gecikdirir. İmmunitet sistemini gücləndirən xüsusiyyəti sayəsində xəstəliklərə qarşı da müqavimət yaradır.
Bundan əlavə, şam qozasının bəkməzi enerji verən və canlandırıcı təsirləri ilə tanınır. İdmançıların və aktiv həyat tərzi keçirən şəxslərin üstünlük verdiyi enerji mənbəyi kimi istifadə edilir.
Həzm sistemi sağlamlığını dəstəkləyən xüsusiyyəti ilə həzm problemlərinə yaxşı təsir göstərir və bağırsaqların nizamlı işləməsini təmin edir.