Bu, balıq istehlakında tez-tez rast gəlinən sualdır. Somon dərisi sağlam yağlar və omeqa-3 kimi qida mənbəyidir. Onun dərisi dadlı və qidalıdır. Ancaq bəzi insanlar dərinin dadını sevmədikləri üçün onu çıxarmağa üstünlük verə bilərlər. 

Somon balığını qabığı ilə birlikdə istehlak etmək istəyirsinizsə, əvvəlcə balığı yaxşıca təmizləmək, sonra düzgün bişirmək vacibdir. 

Bu balığın dərisi omeqa-3 yağ turşuları, protein, B vitamini və minerallarla zəngindir. Buna görə də dərisi ilə birlikdə istehlak edildikdə daha çox qida qəbulu əldə edilə bilər. Somon dərisi bişirmə üsulundan asılı olaraq fərqli dad və teksturaya malik ola bilər. 

Somonun dərisi yağlıdır və bu da bəzi insanların həzm sistemini poza bilər. Bundan əlavə, unutmaq olmaz ki, qızılbalıq öz dərisində ətraf mühit faktorları nəticəsində yaranan toksinləri toplaya bilər. Odur ki, bu balığı yeməzdən əvvəl keyfiyyətli və etibarlı mənbələrdən əldə etmək vacibdir.