Soyuducunun təmizlənməsi evimizin ən vacib cihazlarından birini sağlam və təhlükəsiz saxlamaq üçün vacib bir addımdır. Qida təhlükəsizliyini təmin etmək, pis qoxuların qarşısını almaq və bu vacib əşyanın ömrünü uzatmaq üçün soyuducunun mütəmadi olaraq təmizlənməsi lazımdır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, soyuducular təkcə qidaların saxlandığı yerlər deyil, həm də sağlamlığımızı qorumağa kömək edən mühüm vasitədir. Soyuducunun təmizlənməsi sağlam mətbəxə doğru ilk addımdır.
SOYUDUCULARIN TƏMİZLƏMƏSİ NİYƏ VACİBDİR?
Qida Təhlükəsizliyi: Soyuducular qidaları təzə saxlamaq və xarab olmamaq üçün istifadə olunur. Lakin müntəzəm təmizlənməyən soyuducu bakteriya və mikrobların yayılmasına səbəb olur. Bu, yeməyin tez xarab olmasına və qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.
Qoxuların qarşısının alınması: Soyuducular müxtəlif qidaların qoxularının qarışmasının qarşısını almaq üçün istifadə olunur. Təmiz olmayan soyuducu qidaların bir-birinin qoxusunu almasına səbəb ola bilər.
Uzun ömür: Soyuducuların müntəzəm təmizlənməsi cihazın ömrünü uzadır. Kir və ləkələr soyuducunun daxili mexanizmlərini zədələyə və onun daha tez-tez nasaz olmasına səbəb ola bilər.
Soyuducunu təmizləməyə başlamazdan əvvəl içindəki qidaları çıxarın. Bu təmizləmə prosesini asanlaşdırır.
Enerjiyə qənaət etmək və soyuducunu təmizləyərkən təhlükəsizliyi təmin etmək üçün soyutma sistemini ayırın və ya söndürün.
Rəfləri və arakəsmələri çıxararaq təmizləmək daha asan olacaq. Onları isti sabunlu su ilə yuyun və yaxşıca qurudun.
Soyuducunun içini ilıq sabunlu su və ya ağ sirkə ilə təmizləyin. Sərt ləkələri və ya yapışqan qalıqları çıxarmaq üçün süngər və ya fırçadan istifadə edə bilərsiniz.
Soyuducunun qapı möhürləri tez-tez nəzərdən qaçırılan, lakin vacib təmizlik sahəsidir. Təmiz su və sabunla silin, sonra yaxşıca qurudun.
Soyuducunun daxili mexanizmlərinə toxunmaqdan çəkinin. Əks təqdirdə soyutma sisteminə zərər verə bilərsiniz.