Dietoloq Natalya Zubareva bildirib ki, stress həzm sisteminə mənfi təsir göstərir, ürək yanması, şişkinlik, peristaltikanın pozulması kimi əlamətlərə səbəb olur.
Stressli vəziyyət nəticəsində mədə-bağırsaq traktına qan axını və bağırsaq və mədənin əzələlərinin daralması azalır, həzm fermentlərinin istehsalı azalır.
Onun sözlərinə görə, stress zamanı qida rasionundan sadə karbohidratlar (tortlar, şirniyyatlar, peçenye və s.), eləcə də şirin desertlər xaric edilməlidir.
Zubareva qeyd edib ki, tərkibində B vitamini, omeqa-3 yağ turşuları və maqnezium olan qidalar stresslə mübarizə aparmağa kömək edir. Bu maddələr sinir sisteminin sabit işləməsinə kömək edir və beynin qan damarlarına qan tədarükünü yaxşılaşdırır.
Leyla