Tut yarpağı sağlamlığa bir çox faydası olan təbii bitkidir. Foodinfo.az tut yarpağının faydalarını təqdim edir:
1. Antioksidant təsir: Tut yarpağı antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir və bədəndəki sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrə zədələnməsini azaldır.
2. Qan şəkərini balanslaşdırmaq: Qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləmək qabiliyyətinə malikdir. Buna görə diabet xəstələri üçün faydalıdır.
3. Həzmi tənzimləyir: Bu yarpağın çayı həzm sistemini tənzimləyə və həzm problemlərini aradan qaldırmağa malikdir.
4. Revmatizm və podaqra ağrılarına xeyirlidir: Tut yarpağı revmatizm və podaqra ağrılarını aradan qaldırmağa kömək edir.
5. İmmunitet sistemini gücləndirir: Tərkibindəki vitamin və minerallar sayəsində immunitet sistemini gücləndirir və xəstəliklərə qarşı müqaviməti artırır.
6. Dəri sağlamlığına faydaları: Tut yarpağı çayı iltihab əleyhinə xüsusiyyətləri sayəsində dəri sağlamlığını dəstəkləyir. Dəri qıcıqlanmasını və iltihabını azaldır.