Tut yarpağı sağlamlığa bir çox faydası olan təbii bitkidir.
Foodinfo.az tut yarpağının faydalarını təqdim edir:
1. Antioksidant təsir: Tut yarpağı antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir və bədəndəki sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrə zədələnməsini azaldır.
2. Qan şəkərini balanslaşdırmaq: Bu yarpaqlar qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləmək qabiliyyətinə malikdir. Buna görə diabet xəstələri üçün faydalı ola bilər.
3. Həzmi tənzimləyir: Həzm sistemini tənzimləyir və həzm problemlərini aradan qaldırır.
4. Revmatizm və podaqra ağrıları: Revmatizm və podaqra ağrılarını aradan qaldırmağa kömək edir.
5. İmmunitet sistemini: Tərkibindəki vitamin və minerallar sayəsində immunitet sistemini gücləndirir və xəstəliklərə qarşı müqaviməti artırır.
6. Dəri sağlamlığı: Tut yarpağı çayı iltihab əleyhinə xüsusiyyətləri sayəsində dəri sağlamlığını dəstəkləyir. Dəri qıcıqlanmasını və iltihabını azaldır.