Ürəyin sağlamlığını qorumaq və ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün kətan toxumundan istifadə etmək tövsiyə olunur.
O, tərkibindəki omeqa-3 yağ turşuları, lif, lignanlar və antioksidantlar sayəsində ürək sağlamlığına çox faydalıdır.
Foodinfo.az kətan toxumunun ürək sağlamlığına faydalarını təqdim edir:
1. Omeqa-3 yağ turşuları: Kətan toxumu alfa-linolenik turşu adlanan omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir. Bu yağ turşuları xolesterin səviyyələrini tarazlayaraq ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa və ürək sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edir.
2. Lif tərkibi: Bu toxum həzm sisteminin sağlamlığı üçün vacib olan liflə zəngindir. Lif ürək sağlamlığını qoruya və xolesterol səviyyəsini aşağı salaraq həzm pozğunluqlarını azaldır.
3. Lignanlar: Kətan toxumu bitki qaynaqlarında ən yüksək liqnan tərkibli qidalardan biridir. Lignanlar antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində hüceyrələri qoruyaraq ürək sağlamlığını dəstəkləyir və iltihabı azaldır.
4. Antioksidanlar: Bu qidada müxtəlif antioksidanlar var. Antioksidantlar sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrələri qoruyur.
Gündəlik qida rasionunuza kətan toxumu əlavə etməklə ürək sağlamlığınızı qoruya və ürək xəstəliklərinin qarşısını ala bilərsiniz.
Ürəyin dostu olan toxum
26 Aprel, 16:46
Oxşar xəbərlər
Boyun ağrısının səbəbləri
26 İyul, 23:51
Malva çiçəyinin faydaları
26 İyul, 20:43
Qadınlar kişilərdən daha çox kökəlir?
26 İyul, 19:02
Bu ağacın yarpağı dəri xəstəlikləri üçün çox faydalıdır
26 İyul, 16:06
Seyrələn saçlara nə etməli?
26 İyul, 15:51
Yüksək proteinli pəhrizlər
26 İyul, 12:09
Xəbər lenti
Həkim keyfiyyətli kürü seçməklə bağlı məsləhətlər verdi
22 Noyabr, 23:54
Dietoloq ən zərərli qidalardan danışıb
22 Noyabr, 22:34
Hemoqlobini artırmağa kömək edən qidalar
22 Noyabr, 21:46
Hazır yemək alarkən bunu mütləq yoxlayın
22 Noyabr, 20:32
Diabet haqqında ən çox yayılmış yanlış təsəvvür
22 Noyabr, 19:49
Pəhrizlə bağlı uğursuzluqların qarşısını almaq yollar
22 Noyabr, 19:09
Xəstəliklər düzgün qidalanmamaqdan yaranır
22 Noyabr, 18:19
Toyuq ətinin faydalı xüsusiyyətləri
22 Noyabr, 17:47
Dietoloq dəniz məhsullarının faydalı xüsusiyyətlərindən danışıb
22 Noyabr, 17:08
Uşaqlara bu yaşdan sonra şirniyyat vermək olar
22 Noyabr, 16:18
Böyrəklərə zərərli qidalar
22 Noyabr, 15:46
Bitki mənşəli zülallara qarşı allergiya
22 Noyabr, 15:07
Həkim iştahın artmasının səbəblərindən danışdı
22 Noyabr, 14:39
Daha uzun yaşamaq üçün bunları yeyin
22 Noyabr, 13:56
Alma qabığı ilə iltihaba son qoyun
22 Noyabr, 13:30
O, ağciyərin ən böyük düşmənidir
22 Noyabr, 12:25
Ürək sağlamlığı üçün çərəz yeyin
22 Noyabr, 11:58
C vitamini çoxluğu hansı problemlərə yol aça bilər?
22 Noyabr, 10:03
Buğda bitkisi necə yetişdirilir?
22 Noyabr, 10:00
Bu turşu xərçəng riskini azaldır
22 Noyabr, 09:31
Həkim qidalanmanın əsas qaydalarını sadaladı
21 Noyabr, 23:54
Mütəxəssis karbohidratlardan qorxmamağı məsləhət görüb
21 Noyabr, 22:36
Haqqımızda
Foodinfo.az Azərbaycanın ilk qida xəbərləri portalıdır. Foodinfo.az 2018-ci ilin yanvar ayında fəaliyyətə başlayıb. Burada sağlam və zərərli qidalar, halal qidalar, dieta qaydaları, marketlər, marketlərdən ideal alış-veriş qaydaları, restoranlar, keyfiyyətə nəzarət və s. barədə özəl xəbərlər, məqalələr oxuyacaqsınız.
- Bakı şəhəri, Suraxanı rayonu, A.Rzayev 4/9
- [email protected]
- (+994 50) 330 28 20
Ən çox oxunanlar
Hansı qidaları heç vaxt çayla qəbul etmək olmaz?
16 Noyabr, 22:41
Maqnezium çatışmazlığı niyə təhlükəlidir?
16 Noyabr, 14:39
Ən dadlı naringiləri necə seçmək olar?
16 Noyabr, 15:11
Konservləşdirilmiş meyvə yeməyin faydası varmı?
16 Noyabr, 15:46
Kərə yağını necə düzgün saxlamaq olar?
16 Noyabr, 16:17
Makaron bişirərkən edilən səhvlər
16 Noyabr, 17:12