Diyetoloqu Daria Rusanova bir uşağı allergiyaya qarşı necə davamlı hala gətirə biləcəyimizi izah edib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, "İzvestiya" qəzeti ilə söhbətində o, allergik reaksiyaların bağırsaq disbiozunun nəticəsi ola biləcəyini söyləyib.

“Fakt budur ki, uşaq dünyaya gələndə bakteriyalar onun immun sistemini “pis”ləri tanımağa və “yaxşı”lara sakit cavab verməyə öyrədir. Onu əhatə edən mikroorqanizmlərin müxtəlifliyi nə qədər az olarsa, allergik reaksiyaların baş vermə ehtimalı bir o qədər çox olar, çünki “səhv öyrədilmiş” immun sistemi xarici mənbələrə, məsələn, qida komponentlərinə qarşı daha aqressivləşir”, - Rusanova bildirib.

Onun sözlərinə görə, ana südü zamanı uşağın bağırsaq mikroflorası ananın nə yediyindən asılıdır, ona görə də hamilə və laktasiya edən qadının pəhrizi mümkün qədər müxtəlif olmalıdır.

Bundan əlavə, ekspert uşaqları ətraf mühitlə təmasdan həddindən artıq qorumağı məsləhət görmür.

“Sağlam qidalanma prinsipi hər şeyi yeməkdir, lakin məqbul həddə. Təbii ki, tibbi diaqnozla təsdiqlənən heç bir məhdudiyyət yoxdursa”, - Rusanova əlavə edib.

Nurlan