Bir çox insanlar müəyyən qidaların həzm və rəqəmə necə təsir etdiyinə diqqət yetirməyə alışıblar.

Eyni zamanda unutmaq olmaz ki, bəziləri yaddaşa təsir etmək qabiliyyətinə malikdir.

Doktor Yekaterina Demyanovskaya Pravda.Ru-ya hansı qidanın diqqəti cəmləşdirməyə və yeni şeylər öyrənmək qabiliyyətinə mənfi təsir göstərməsindən danışıb.

Mütəxəssis qeyd edib ki, ilk növbədə, söhbət şirniyyatlardan və yüksək glisemik indeksə malik digər sürətli karbohidratlardan gedir.

Bunlar taxıllar, şirin xəmir və ağ un çörəyi ola bilər. Buna görə də bu məhsulların miqdarı pəhrizdə azaldılmalıdır.

Demyanovskaya vurğulayıb ki, bu cür zərərsiz qidalar yorğunluq, əsəbilik və qan şəkərinin artmasına səbəb ola bilər.

Müsahibə zamanı həkim onu ​​da əlavə edib ki, işlənmiş qidalar, fast food, fast food, spirtli içkilər yaddaşa mənfi təsir göstərir.

Həkim məşhur və sevilən qəhvənin məhsuldarlığı aşağı saldığını vurğuladı. Əgər içki ilə həddindən artıq aşsanız, yuxusuzluğu təhrik etmək asandır və bu fonda beyin istirahət edə və normal şəkildə bərpa edə bilməz.

Leyla