Zəncəfil ləzzətli və ətirli dadı ilə yeməklərinizə və ya içkilərinizə ləzzət və sağlamlıq qatacaq bir daddır. Bəs zəncəfil kökü alıb dərhal bitirə bilmirsinizsə nə etməli?
Foodinfo.az xəbər verir ki, bir çox inqrediyentlərdən fərqli olaraq, zəncəfil dondurucuda daha yaxşı qalır, çünki tez qurumur. Zəncəfil kökünün dondurulması onun raf ömrünü əhəmiyyətli dərəcədə uzadır. Bu ədviyyat dondurulmuş halda beş aya qədər saxlanıla bilər.
Bu bitkinin kökünü dondurucuda saxlayarkən ən yaxşı nəticə əldə etmək üçün təzə, qabığı təmizlənməmiş zəncəfil kökü ilə başlayın.
Onları daha kiçik, idarə oluna bilən parçalara ayırın. Hər bir zəncəfil parçasını ayrı-ayrılıqda plastik paketə və ya perqament kağızına sıx sarın. Bükülmüş zəncəfil hissələrini hava keçirməyən konteynerə və ya yenidən bağlana bilən dondurucu torbalara qoyun. Bu addım zəncəfilin dadını və teksturasını qoruyur.