Almaniya Qida Tədqiqatları İnstitutunun mütəxəssislərinin iştirak etdiyi yeni bir araşdırma doymuş yağın doymamış yağla əvəz edilməsinin sağlamlığa necə təsir etdiyini araşdırıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, elmi işin nəticələri Nature Medicine jurnalında dərc olunub.

Tədqiqatda birinci qrup iştirakçılar doymuş heyvan yağları, ikinci qrup isə doymamış bitki mənşəli yağlarla zəngin qidalar yeyib. İkinci qrupdan olan könüllülər sağlam qan lipid profilini göstərən yüksək multilipid indeksinə malik olub.

Alimlər deyirlər ki, onların işləri kərə yağında olanlar kimi doymuş heyvani yağların doymamış bitki yağları (məsələn, zeytun yağı) ilə əvəz edilməsinin qan yağının tərkibini yaxşılaşdırdığını və ürək-damar xəstəlikləri və diabet riskini azaltdığını göstərir.