Bir çox yeməyə aroma qatan və sağlamlığa müsbət təsiri olan sarımsağın çoxsaylı faydalarını bilirik. Amma araşdırmalar zamanı közlənmiş sarımsağın inanılmaz müsbət təsirləri ortaya çıxıb. Araşdırmaların nəticəsinə əsasən, gündə 6 diş közlənmiş, ya da qızardılmış sarımsaq yedikdə 24 saat ərzində orqanizminizdə bu dəyişikliklər meydana gəlir. İlk saat: Orqanizminiz sarımsağı həzm etməyə başlayır. 2-4 saat: Orqanizminizin həzm etdiyi qidalar xərçəngli hüceyrələrlə savaşmağa başlayır. 4-6 saat: Metabolizmanız sürətlənir. Yığılan yağlar yanmağa və orqanizminizdəki artıq yağlar atılmağa başlayır. 6-7 saat: Sarımsağın antibakterial özəlliyi bədənə yayılır və qan dövranınızı düzənləyir. Sarımsaq bakteriyalarla savaşmağa başlayır. 6-10 saat: Sarımsaqdakı maddələr hüceyrələri qoruyur. 10-24 saat: Sarımsaq aşağıdakıları gerçəkləşdirir: - Xolesterolu tənzimləyir - Damarları təmizləyir və ürək problemlərinə qarşı qoruyur - Təzyiqi normallaşdırır - Sinir sistemini gücləndirir - Bədənə ağır metalların girməsini əngəlləyir - Sümükləri və oynaqları gücləndirir - Yorğunluğu önləyir - Hüceyrələrin ömrünü uzadır (Metbuat.az)