Hava səyahətləri tez-tez şişkinlik, qaz və digər bağırsaq narahatlığına səbəb olur. Dietoloqlar yola düşməzdən əvvəl hansı qidaların yeyilməməsi lazım olduğunu izah ediblər.
Bədən kabinədəki təzyiq fərqlərinin səbəb olduğu bədən daxilində hava təzyiqini bərabərləşdirmək üçün əlindən gələni edir. Bundan əlavə, gəmidə xidmət edilən məhsullar əvvəlcədən dondurulmuş və emal edilmişdir. Onların tərkibində pis həzmə səbəb olan əlavələr və turşu maddələr də var.
Uçuşlar zamanı qida çox vaxt aşağı qida dəyərinə malikdir. Tərkibində az miqdarda lif, yüksək şəkər, duz və konservantlar var ki, bu da bəzi hallarda həzmsizliyə səbəb ola bilər.
Mütəxəssislər hava səyahətindən həzm sistemindəki stressi azaltmaq üçün faydalı məsləhətlər veriblər. Tövsiyələrə uçuşdan iyirmi dörd saat əvvəl, eləcə də uçuş zamanı riayət edilməlidir.
Uçuş zamanı ən vacib şey su qəbulunuzu artırmaqdır, çünki təyyarədə rütubət çox aşağıdır və bu, sürətli susuzluğa səbəb ola bilər. Rütubətin olmaması qəbizliyə səbəb olur, bu da şişkinliyi artırır.
Uçuşdan əvvəl bağırsaq qazını artıra biləcək qidaları yeməkdən çəkinməlisiniz. Bunlara lobya və noxud, Brüssel kələmi, gül kələm, anakardiya, soğan, sarımsaq, taxıl barları, yüksək laktozalı süd məhsulları və tərkibində insulin lifi və ya şəkər spirti olan qidalar daxildir.
Şişkinlik zamanı buğda, çovdar, soğan və paxlalılar (fıstıq və noxud kimi), laktoza (yumşaq pendir, qatıq və süddə olur), fruktoza (qarğıdalı siropunda, balda və alma və bəzi meyvələrdə olur) olan qidalardan uzaq durmalısınız. armud) və süni tatlandırıcılar.
Müntəzəm olaraq tualetə getmək üçün kifayət qədər su içmək, bədənin bədəndə qalıcı ola biləcək artıq natriumu təbii şəkildə süzməsinə kömək edir. Hər saatda təxminən 0,25 litr su içmək tövsiyə olunur.
Nərmin