Yaponların “pendirli çay” içməsi ilk baxışda qəribə görünsə də, bunun bir neçə mədəni, kulinariya və dadla bağlı səbəbi var. Əslində bu içkiyə cheese tea (pendir köpüklü çay) deyilir və son illər təkcə Yaponiyada deyil, bütün Asiyada populyarlaşmış trendə çevrilib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, yapon mətbəxi yenilikləri tez mənimsəməsi ilə tanınır. İstər matçalı desertlər, istərsə də qeyri-adi içkilər olsun – yaponlar fərqli dad kombinasiyalarını sınamağı sevirlər. Pendirli çay da belə yeniliklərdən biridir.
Yaponiyada qida və içkilərin görünüşü böyük rol oynayır. Pendir köpüyünün çayın üstündə qatı, parlaq təbəqə yaratması içkini sosial şəbəkələr üçün ideal edir və trend halına salır.
Pendirli çay həm içki, həm də desert kimi dəyərləndirilir. Xüsusilə, çox şirin desert yemək istəməyən, amma nəsə xüsusi dad axtaran insanlar üçün idealdır.
Yaponlar ənənəvi çay mədəniyyətinə malikdir, lakin son illər gənclər arasında çay içkisi fast-food və “street drink” kimi daha modern formada populyarlaşıb. Pendirli çay da bu modern çay mədəniyyətinin bir parçasıdır.
Cheese tea ilk olaraq Tayvan və Çində ortaya çıxıb, sonra Yaponiyaya keçib. Yaponlar da bu trendi öz zövqlərinə uyğunlaşdıraraq geniş yaymışlar.






