Mədə yanğısından əziyyət çəkən insanlar üçün bəzi qidalanma vərdişləri köməkçi rol oynaya bilər. Foodinfo.az Life.ru-ya istinadla xəbər verir ki, həkim Evgeniya Melnikova yüngül qələvili qazsız suyun bu halda rahatlaşdırıcı təsir göstərə biləcəyini bildirib.
Onun sözlərinə görə, müəyyən qidalar da mədə seliyini yumşaldır və narahatlığı azalda bilər. Bunlara banan, duru sıyıqlar, yulaf, kətan və düyüdən hazırlanmış jelə bənzər içkilər, kartof, yerkökü, kərəviz, həmçinin yağsız balıq və ət daxildir. Melnikova əlavə edib ki, zəncəfil və çobanyastığı çayı da mədədə yaranan yandırıcı hissi yüngülləşdirə bilər.
Mütəxəssis qeyd edib ki, mədə yanğısı zamanı yağlı, acı və qızardılmış yeməklərdən, qəhvədən, içkili içkilərdən və qazlı içkilərdən çəkinmək vacibdir. Onun sözlərinə görə, tələsmədən və həddindən artıq yemədən qidalanmaq mədənin yükünü azaldır və narahatlığın qarşısını almağa kömək edir.
Melnikova vurğulayıb ki, pəhrizdə edilən kiçik dəyişikliklər belə mədə yanğısının tezliyini azalda və həzm prosesinə müsbət təsir göstərə bilər.






