Yaşlandıqca sağlamlığınıza daha ciddi yanaşmaq lazımdır. Pəhriz seçimində diqqətli olmaq gərəkdir.

Foodinfo.az bildirir ki, bəzi məhsullar bədənin vəziyyətinə mənfi təsir göstərə bilər ki, bu da nəticədə toxunulmazlığın azalmasına, ciddi xəstəliklərin inkişafına səbəb olur.
50 yaşdan yuxarı kişilərə və qadınlara qırmızı ətdən uzaq durmaq tövsiyə olunur. Eyni zamanda, əti tamamilə çıxarmaq lazım deyil. Pəhriz qidalarını, məsələn, quş əti seçə bilərsiniz.
Əgər zülaldan tamamilə imtina etsəniz, o zaman dərinin keyfiyyəti pisləşəcək, qocalma prosesi sürətlənəcək.
Daha çox balıq və dəniz məhsulları yemək lazımdır, çünki onların tərkibində sinir fəaliyyətinin vəziyyətinə müsbət təsir göstərən, yaddaşı və diqqəti yaxşılaşdıran faydalı yağ turşuları var.
Bundan əlavə, süd məhsulları haqqında unutmayın. Sümüklərin və oynaqların ağrılarının qarşısını alırlar. Çay və qəhvə miqdarını azaltmaq lazımdır. Belə içkiləri təmiz su ilə əvəz etmək məsləhətdir.

Nurlan