Endokrinoloq, dietoloq, dietoloq Angelina Vodolazkaya dərini yazın gəlişinə hazırlamaq üçün pəhrizə hansı məhsulların əlavə edilməsi ilə bağlı tövsiyələr verib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, qırmızı balıqlara, xüsusən də Atlantik qızılbalığına üstünlük verin. Tərkibindəki omeqa-3 yağ turşuları qışdan sonra dəri baryerinin möhkəmlənməsini və bərpasını təmin edir və xarici amillərdən qoruyur. Tərkibindəki astaksantin gəncliyi və dərinin sağlam görünüşünü qoruyur.

Mütəxəssis həmçinin dərinin yenilənməsi və ultrabənövşəyi şüalardan qorunması üçün zəruri olan D və A vitaminlərini ehtiva edən qaraciyərini tövsiyə edib.

 “Kələmin tərkibində dəri üçün dəyərli olan C və K vitaminləri, həmçinin silikon var. Vitamin C dərimizə nəinki təbii parıltı verir, həm də immunitetimizi gücləndirir. Silikon dəridə kollagenin əmələ gəlməsini yaxşılaşdırır, saç və dırnaqları sağlam saxlayır”, - deyə ekspert əlavə edib.

Nurlan