Ramazan ayı oruc tutanların qidalanma tərzinin dəyişdiyi bir dövrdür. Bu dövrdə xüsusilə süd verən analar üçün sağlam və balanslı qidalanma çox vacibdir. Süd verən anaların oruc tutarkən diqqət etməli olduğu bəzi məqamlar var.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bu zaman su istehlakı çox vacibdir. Süd verən anaların susuzlaşması süd istehsalına mənfi təsir göstərə bilər. Ona görə də iftarla sahur arasında kifayət qədər su içmək lazımdır.
Qidalanma baxımından süd verən anaların yüksək protein və lif tərkibli qidaları seçməsi vacibdir. Zülal qaynağı olan ət, toyuq və balıq kimi qidalar südün keyfiyyətini yaxşılaşdıra bilər. Bundan əlavə, yüksək lif tərkibli tərəvəz və meyvələr də həzm sağlamlığı üçün vacibdir.
Balanslaşdırılmış qidalanma baxımından iftar və sahurda karbohidrat, zülal, yağ və lif kimi qida qruplarını balanslı şəkildə istehlak etmək lazımdır. İftar və sahur yeməklərində çox yağlı və ağır yeməklərdən uzaq durulmalı, daha yüngül qidalara üstünlük verilməlidir.
Ramazan ayında süd verən analar qidalanmalarına diqqət yetirməklə həm südlərinin keyfiyyətini qoruya, həm də sağlam şəkildə oruc tuta bilərlər.