Hesab edilir ki, uşağın bəzi qidalara qarşı allergiyası varsa, gələcəkdə ondan çəkinmək lazımdır. Bu, çox vaxt sitrus meyvələri, qoz-fındıq, şokolad və balıq kimi məhsullara aiddir. Ancaq son vaxtlar həkimlər fərqli bir fikrə gəldilər - qarşısını almaq üçün deyil, yavaş-yavaş alerjenə alışdırmaq. Sonra uşağın bu allergiyanı üstələyə bilmə şansı var.
Təbii ki, bu o demək deyil ki, uşağa doğuşdan hər hansı qida verilməlidir. 3 yaşa qədər uşaqların qida rasionunda sitrus meyvələri, şokolad, qəhvə, kakao, dəniz məhsulları olmamalıdır. Bunlar histamin ifrazına səbəb olan və allergik reaksiyalara səbəb olan məhsullardır.
Allergiya və digər çətinlikləri təhrik etməmək üçün körpələri tamamlayıcı qidalarla düzgün şəkildə tanış etmək lazımdır.
Leyla