
Balıq zülal, omeqa-3 yağ turşuları və digər vacib qidaların əla mənbəyidir. Ancaq bütün balıq növləri eyni dərəcədə sağlam deyil. Foodinfo.az Rbc.ua-ya istinadən xəbər verir ki, onlardan bəzilərinin tərkibində yüksək miqdarda çirkləndiricilər ola bilər və ya ətraf mühit üçün yararsız ola bilər.
Cənub-Şərqi Asiyada yaşayan şirin su balığı olan Pangasius, yetişdirildiyi şəraitə görə tənqidlərə məruz qalıb. Bu balıqda bu şərtlərə görə yüksək miqdarda çirkləndirici və antibiotik ola bilər.
Zülal təmin etsə də, digər sağlam balıqlarla müqayisədə omeqa-3 yağ turşularında azdır.
Bu balıq aktiv şəkildə satılır. Bu balıq yumşaq dadı və münasib qiyməti ilə məşhur olsa da, omeqa-6 yağ turşuları ilə zəngindir. Bu turşuların omeqa-3 ilə düzgün balansı olmayan həddindən artıq istehlakı bədəndə iltihablı problemlərə səbəb ola bilər.
Pangasius, antibiotiklər və pestisidlərin tez-tez istifadə edildiyi şübhəli şəraitdə yetişdirilir. Bu, onların qida təhlükəsizliyi ilə bağlı narahatlıq yaradır.