Analitiklərin proqnozlarına görə, bitki mənşəli ətə tələbat 2023-cü ildə təxminən 15% artacaq. Fooddinfo.az bildirir ki, tələbatın hazırkı pik həddi may-avqust aylarına düşür və isti hava və yay mövsümü ilə əlaqələndirilir. Bayrama hazırlıqla əlaqədar növbəti zirvənin dekabrda olacağı gözlənilir.
Bitki İstehsalçıları İttifaqının məlumatına görə, 2023-cü ildə kotletlər (+17%) və nuggetlər (+6%) yüksək tələbatlı mallara çevriləcək, tərəvəz kolbasalarına isə (-8%) maraq, əksinə, azalacaq.
Təxminlərə görə, ət məhsullarının tərəvəz analoqlarının istehlakı, bir tərəfdən, təklifin artması fonunda artır ki, bu da məhsulların mövcudluğuna kömək edir.
Nurlan