Bir çox insanlar yaşıl çayın bütün faydalı xüsusiyyətlərini saxlamaq üçün şəkərsiz içmək lazım olduğuna inanırlar. Foodinfo.az TSN.ua-ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, araşdırmalar göstərir ki, az miqdarda şəkərin əlavə edilməsi bu içkinin effektivliyini xeyli artıra bilər.

Bunun sirri yaşıl çayda olan güclü antioksidantlar olan katexinlərdədir. Bu maddələr sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa, immunitet sistemini gücləndirməyə və bir çox xəstəliklərin inkişaf riskini azaltmağa kömək edir. Şəkər, öz növbəsində, xərçəng, diabet, insult və ürək xəstəliklərindən qoruyan katexinlərin orqanizm tərəfindən daha yaxşı mənimsənilməsinə kömək edir. Başqa sözlə desək, bir az şəkər əlavə etməklə orqanizmimizin yaşıl çaydan maksimum fayda əldə etməsinə kömək edirik. Şəkər əlavə olunan çay, tərkibindəki katexinlərin sorulma sürətini 3 dəfə artırır.