Dietoloqlar xolesterol səviyyəsini aşağı salmaq üçün istehlak edilməli olan bir zülal müəyyən ediblər. Foodinfo.az bildirir ki, araşdırmalar göstərib ki, iki il ərzində hər gün bu ləzzətli qoz-fındıq  yemək ümumi xolesterinin səviyyəsini təxminən 4% azaldır.

Qozun ən müsbət xüsusiyyətləri arasında aşağıdakıları qeyd etmək olar:

Lif mənbəyi. Araşdırmalar qoz istehlakını ümumi və LDL xolesterinin əhəmiyyətli dərəcədə azalması ilə əlaqələndirilib.

Sağlam yağların mənbəyi. Qozun tərkibində bir deyil, iki növ ürək üçün faydalı çoxlu doymamış yağlar var.

Antioksidantların mənbəyi. Bu dadlı qoz-fındıq polifenollarla zəngindir, ürək sağlamlığını yaxşılaşdıran faydalı bitkidir. Ürək-damar xəstəlikləri də daxil olmaqla bir çox xroniki xəstəliklərin əsas amili olan iltihabla mübarizə apararaq, polifenollar ürəyin ümumi fəaliyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir.