Qidalanma sahəsində mütəxəssislər müəyyən çörək növünün insan sağlamlığı üçün təhlükə yarada biləcəyi barədə xəbərdarlıq edirlər. Foodinfo.az bildirir ki, xüsusən də zərif undan hazırlanan ağ çörək ən zərərli hesab olunur. Ağ çörək qan şəkəri səviyyəsinin sürətlə artmasına kömək edir ki, bu da insulinin "sıxılmasına" və 2-ci tip diabetin inkişaf riskinin artmasına səbəb ola bilər.
Unun intensiv emalı səbəbindən ondan demək olar ki, bütün vitaminlər, minerallar və lif çıxarılır ki, bu da çörəyi "boş" məhsula çevirir.
Ağ çörəyin yüksək kalorili tərkibi və uzunmüddətli toxluq hissini təmin etmək qabiliyyəti aşağıdır. Bu, həddindən artıq yemək və nəticədə artıq çəki artımına səbəb ola bilər.
Sağlamlıq düzgün qida seçimindən başlayır. Çoxlarının pəhrizin ayrılmaz hissəsi hesab etdiyi ağ çörək əslində orqanizm üçün gizli təhlükə ola bilər.