Soyuducu sadəcə yemək saxlamaq üçün yer deyil. Foodinfo.az xəbər verir ki, kimya elmləri namizədi, Aleksey Panov Life.ru saytına qidaları soyuducuda daha uzun müddət təzə saxlamaq barədə danışıb.
Soyuducunun üst rəfində yeməkdən əvvəl bişirilməsini tələb etməyən və ya minimum emal tələb edən qidaları saxlamaq daha yaxşıdır. Burada temperatur 2°C ilə 4°C arasında dəyişir, bu, süd və fermentləşdirilmiş süd məhsulları, açıq konserv konservləri və aspirin saxlanması üçün əladır. Bu məhsullarda təravət saxlamaq üçün aşağı temperatur tələb olunmur, lakin onların yararlılıq müddətinə nəzarət etmək vacibdir.
Soyuducunun orta rəfi 0°C-dən 2°C-ə qədər sabit temperatura malik zonadır. Mütəxəssis qeyd edib ki, burada hazır xörək, yumurta, sosiska və kolbasa saxlamaq tövsiyə olunur.
Soyuducunun aşağı rəfi -2°C ilə 0°C arasında dəyişən ən aşağı temperatur zonasıdır ki, bu da yeməyi təzə saxlamağa və xarab olmamağa kömək edir. Paninin sözlərinə görə, burada çiy balıq, ət, toyuq və qiymə saxlanmalıdır.