Bu məsləhət həm lobya yeməyi sevənlər, həm də ona nifrət edənlər üçün faydalı olacaq. Foodinfo.az bildirir ki, qaynadılmış lobya olduqca spesifik bir məhsuldur və hamı onları sevmir. Dadını çox hiss etməmək üçün onu yalnız müəyyən yeməklərin tərkib hissəsi kimi istifadə etməyə hazır olanlar da var, lobyanı heç bir formada yeməyənlər də var. Lobyanın xoşagəlməz qoxusunun səbəblərindən biri onların tərkibindəki tanin miqdarıdır.
Çoxları təəccüblənə bilər ki, lobyaya niyə dəfnə yarpağı əlavə etməlisiniz. Əslində, bu üsul paxlanın xarakterik qoxusundan effektiv şəkildə xilas ola bilər.
Dəfnə yarpaqlarının təsirini artırmaq üçün paxlaları bişirərkən suya bir çay qaşığı zirə də əlavə edə bilərsiniz.