Alternativ süd qoz-fındıq və ya taxıldan hazırlanır və laktoza dözümsüzlüyü olan insanlar üçün əsl xilasediciyə çevrilsə də, bir çoxları dəb kimi ona keçir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bitki südünün təbii inək südünün faydalı xüsusiyyətləri yoxdur. Alternativ içkilər isə onların hazırlandığı qoz-fındıq və ya dənli bitkilərin xüsusiyyətlərini ehtiva edir.
Laktoza allergiyası olan insanlar zərurətdən bitki mənşəli südə keçə bilər və moda səbəblərindən də içə bilərlər. Ancaq uşaqlar üçün inək südünü kokos və ya yulaf ezmesi ilə əvəz etmək kontrendikedir. olomatina vurğulayır.
Alternativ südün tərkibində tez-tez zərərli komponentlərə rast gəlinir. Oraya kalsiumla birləşə bilən fosfatlar əlavə olunur. Bu, onun toxumalarda çökməsinə, həmçinin hipokalsemiyaya səbəb olur.

Nurlan