Plov mətbəximizin vazkeçilməz dadlarından biridir. Ancaq dən-dən və dadlı plov hazırlamaq hər kəsə nəsib olmur. 

 Foodinfo.az düyü bişirərkən nəzərə alınmalı olan bəzi fəndləri təqdim edir.

Plov hazırlamaq çətin görünsə də, düzgün texnika ilə dən-dən və dadlı plov hazırlamaq mümkündür. 

1. Plov üçün daha yaxşı düyü seçin.

Plov hazırlayarkən ən vacib material istifadə edəcəyiniz düyüdür. Düyü nə qədər yaxşı olsa, daha dadlı və dən-dən plov hazırlaya bilərsiniz.

2. Düyünü yumayın.

Düyü yumaq nişastanın yox olmasına və düyünün yapışmasına səbəb ola bilər. Buna görə də, düyü yuyulmadan birbaşa bişirmə prosesinə başlaya bilərsiniz.

3. Suyun miqdarını düzgün təyin edin.

Plov hazırlayarkən suyun miqdarı çox vacibdir. Ümumiyyətlə, 1 stəkan düyü üçün 2 stəkan su istifadə olunur. Bununla belə, suyun miqdarı düyü növündən asılı olaraq da dəyişə bilər. Bu səbəbdən, düyünüzü bişirməzdən əvvəl suyun miqdarını düzgün tənzimləmək üçün bir sınaq keçirməyinizi tövsiyə edirik.

4. Düyünü qarışdırmayın.

Düyü bişirərkən onu qarışdırmaq düyünün quruluşunu poza və bir-birinə yapışmasına səbəb ola bilər. Bu səbəbdən düyünü qarışdırmadan az odda bişirmək daha düzgün üsuldur.

5. Plovu dəmə qoyun.

Düyü bişdikdən sonra dəsmal ilə örtüb 10-15 dəqiqə gözlətsəniz, daha dadlı plov əldə etmiş olacaqsınız. Bu müddət ərzində düyünün buxarı dəsmal tərəfindən udulacaq və siz daha dənəli düyü alacaqsınız.

Düyüyə əlavə etdiyiniz limon suyu yeməyi dən-dən edəcək. Eyni zamanda plovun parlaq olmasına da şərait yaradacaq.