Çörək bizim mətbəx üçün böyük əhəmiyyət kəsb edən qidalardan biridir. Təəssüf ki, həvəslə və tez-tez istehlak etdiyimiz çörək bəzi hallarda tez kiflənir. Çörəyin kiflənməsinin ən böyük səbəblərindən biri onu yanlış şəraitdə saxlamaqdır. 

 Foodinfo.az xəbər verir ki, çörəyin kiflənməsinin qarşısını almaq üçün bilməli olduğunuz bir neçə sadə məsləhət var. Bu problemin qarşısını almaq üçün ilk növbədə onu düzgün şəraitdə saxlamaq lazımdır. Soba və ya soba kimi isti yerlərdən uzaqda saxlamalısınız.

Çörəyin kiflənməsinin qarşısını almaq üçün təbii kif əleyhinə mənbələrdən istifadə edə bilərsiniz. Çörək torbasına və ya çörək qutusuna 1 diş sarımsaq və ya bir az mixək qoya bilərsiniz. Sarımsaq və mixək çörəkdə kif əmələ gəlməsinin qarşısını alır və çörəyi kiflənmədən uzun müddət istehlak edə bilirsiniz. 

Sağlamlığınızı riskə atmamaq üçün kiflənmiş çörəkdən hər zaman imtina edin. Bu, ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Xüsusilə kiflənmiş çörəyin qoxusu tənəffüs yollarında problemlər yara bilər.