Qışda, xüsusilə soyuq dənizlərdə tutulan balıqların pəhrizə daxil edilməsinə üstünlük verilir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə  Life.ru- ya dietoloq Larisa Nikitina məlumat verib.

Onun sözlərinə görə, okeanlar və dənizlər kimi təbii yaşayış yerlərindən alınan balıqlar fermalarda yetişdirilən balıqlardan qat-qat sağlamdır. Xəstəliyi minimuma endirmək və böyüməyi təşviq etmək üçün qəfəslərdə tez-tez antibiotiklər və hormonlar istifadə olunur.

Bununla belə, Nikitina vurğulayıb ki, təbii mühitdən olan balıqlar belə ideal olmaya bilər, çünki bu gün dənizlər çox çirklidir. Dəniz və çay balıqları arasında seçim etsəniz, yenə də dəniz balıqlarına üstünlük verilməlidir.

Nikitina əlavə edib ki, A və D vitaminləri ilə bağlı vəziyyət eynidir. Onlar ətdə tapılmır. B vitaminləri, xüsusilə mal ətinin zəngin olduğu B12, qırmızı və toyuq əti ilə də zəngindir. Balıqda həmçinin çoxlu B vitaminləri var ki, bu da xüsusilə qışda faydalıdır.