Çörəyin kiflənməsinin səbəbi çörək məmulatlarının səthinin kif göbələkləri ilə çirklənməsidir. Kif sporları havada yaşayır, ona görə də yoluxmağın bir çox variantı var: çörəyi sobadan təzə çıxararkən, qablaşdırma və ya daşınma zamanı bu baş verə bilər.
Müəyyən məhsullar - məsələn, müxtəlif pendirlər üçün nəzərdə tutulan kif var. Bu kif yemək üçün təhlükəsizdir. Xarab olan qidaların üzərindəki kif fərqlidir. Bu zaman söhbət hava, su və ya həşəratlarla qidaya daşınan və ya məhsulun yararlılıq müddəti bitməsi və ya düzgün saxlanmaması səbəbindən yaranan kifdən gedir.
Kifin ilk əlamətlərində çörəkdən imtina etmək lazımdır. Bəs çörəyi kifdən qorunmaq üçün nə etmək lazımdır? Çörəyi plastik torbalarda saxlamamalısınız: çörəkdən suyun buxarlanması səbəbindən onlarda yüksək rütubət yaranır ki, bu da kalıbın inkişafına kömək edir.
Çörək və çörək məhsullarını taxta qablarda, həmçinin xüsusi qabda saxlamaq yaxşıdır. Ən azı həftədə bir dəfə məhsulu saxlamaq üçün qablar isti su və sabun və ya soda ilə yuyulmalı və yaxşıca qurudulmalıdır. Çörəyin kiflənməməsi üçün onu çantadan çıxarıb stolun üstündə təxminən bir saat saxladıqdan sonra otaq temperaturunda qurudulmuş çörək qutusuna qoymaq lazımdır.