Adətən, evdar qadınlar bütün artıq nişastanı çıxarmaq üçün düyünü təxminən 5-7 dəfə və ya daha çox yuyurlar.
Foodinfo.az xəbər verir ki, belə bir əlavə prosedura vaxt itirmədiyiniz zaman dadlı sıyıq hazırlamaq üçün başqa bir seçim var. Düyünü bir dəfə yaxalamaq kifayətdir.
Bu halda suyun miqdarı düyüdən iki dəfə çox olmalıdır.
Əvvəlcə məhsulu soyuq suya tökün və ilk 3 dəqiqə yüksək istilikdə, sonra orta dərəcədə bişirmək daha yaxşıdır.
Bişirmənin sonuna yaxın ocaq minimuma endirilməlidir.
Yenək təxminən 10-12 dəqiqə qapaq altında dəm almalıdır.
Bundan sonra duz və kərə yağı əlavə edə bilərsiniz.
Fərid