Məşhur dietoloq, tibb elmləri namizədi İnna Kononenkonun sözlərinə görə, həm çay, həm də qəhvə orqanizmdə mühüm elementin sorulmasına böyük mane olur. Foodinfo.az xəbər verir ki, söhbət dəmirdən gedir. Həkimin sözlərinə görə, orqanizmdə bu elementin çatışmazlığı ən çox insan qidasında karbon əsaslı qidaların üstünlük təşkil etməsi, müxtəlif vegetarian pəhrizləri, həmçinin bu gün mağazalarda satılan ətin keyfiyyətinin aşağı olması səbəbindən baş verir.

Kononenko bildirib ki, çay və qəhvə bəzi qidalarda olan dəmirin udulmasına mane ola bilər. Bunlar yulaf əzmesi, qəhvəyi düyü, mərcimək, noxud, ağ lobyadır. Əgər sizdə dəmir çatışmazlığı varsa, həkiminiz məsləhət görür ki, bütün bunların qəbulunu məhdudlaşdırmaq vacibdir.