Şəkər istehlakı illər ərzində yemək vərdişlərimizin mühüm bir hissəsinə çevrilmişdir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssislər şəkəri kəssək, sağlamlığımıza təəccüblü dərəcədə müsbət təsir edəcəyini deyirlər.
Şirniyyatlar, şokoladlar, tortlar və qazlı içkilər kimi bir çox qidada həddindən artıq şəkər var.
Bununla belə, ağ çörək, dənli bitkilər və hətta şirələr kimi sağlam olan qidaların da şəkər ehtiva etdiyi məlumdur.
Bəs şəkərin kəsilməsinin sağlamlığınıza hansı təsiri ola bilər?
Çox miqdarda şəkər istehlakı üzə yuvarlaq və şişkin görünüş verir, şəkəri kəssəniz, daha incə və daha dəqiq cizgiləri olan bir üzə sahib olacaqsınız.
Dəriniz yaxşılaşar, daha parlaq və sağlam görünüşə sahib olarsınız.
Gözlərin, damarların və böyrəklərin fəaliyyəti yaxşılaşır. Üstəlik, bu, təəccüblü dərəcədə qısa müddətdə baş verir.
Xüsusilə gecələr daha az sidiyə gedirsiniz. Bu, fasiləsiz, keyfiyyətli yuxu deməkdir.
Enerjiniz artır. Şəkər çox enerjili bir qida olsa da, həddindən artıq istehlak yorğunluğa və çökməyə səbəb ola bilər.
Müntəzəm və ardıcıl yemək yemək vərdişlərinizi yaxşılaşdırmağın ən yaxşı yolu şəkərdən imtinadır.
Ağrı, sərtlik və iltihab azalır.
Ən əsası isə şəkərin kəsilməsi tez arıqlamağınıza səbəb olur. Unutmayın, piylənmənin ən yaxşı dostu şəkərdir.
Nəhayət, insulinə qarşı müqavimətiniz artır. Bu, diabetli insanlar üçün xüsusilə vacibdir, çünki insulin qan şəkərinizin səviyyəsini tənzimləmək üçün vacibdir.