Konfet, adından da göründüyü kimi, tamamilə şəkərdən hazırlanır. Müvafiq olaraq, artıq çəki və ya diabetli insanlar bu zərifliyin istifadəsini məhdudlaşdırmaqla yanaşı, tamamilə tərk etməlidirlər. 
Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, şəkərin həddindən artıq istehlakı qaraciyərdə problemlər yarada bilər. Şirniyyata həddindən artıq məhəbbətin digər nəticələri yüksək qan təzyiqi və qanda xolesterin səviyyəsinin artmasıdır.
Həddindən artıq xolesterin qan damarlarını daha elastik edir, tıxanma riskini artırır. Bu, hipertoniyaya, tromboza səbəb ola bilər. Təbii ki, şəkər dişlərin keyfiyyətinə mənfi təsir edir, kariyesin əmələ gəlməsini stimullaşdırır. Həmçinin şirniyyatların həddindən artıq istehlakı tez-tez xəstəliyə səbəb ola bilər. 
Dietoloqun sözlərinə görə, şəkərin həddindən artıq istehlakı böyüklər üçün olduğu kimi uşaqlara da tövsiyə edilmir. Müntəzəm olaraq çox şirniyyat qəbul edən uşaq şəkərli diabet, artıq çəki və allergik reaksiya riskini artırır. Şəkər uşağın orqanizmi üçün vacib olan iz elementlərinin udulmasına mane olur, böyümə prosesində bədənin formalaşması üçün çox zəruri olan kalsiumu yuyur.

Nurlan