Metal qutularda konservləşdirilmiş qidaların müntəzəm istehlakı qan təzyiqini yüksəldə və xərçəng riskini artıra bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə “Moskva 24” telekanalına ümumi praktikant, dietoloq, tibb elmləri doktoru Marqarita Koroleva məlumat verib.

"Məhsul metal divarlarla təmasda olduqda, konservanın özündən zəhərli elementlər onun içinə keçə bilər. Bu, istənilən proonkoloji prosesləri dəstəkləyə bilən amildir", - mütəxəssis xəbərdarlıq edib.

O, qeyd edib ki, orqanizmdə əvvəllər mövcud olan problemlər olduğu halda, metal qutularda konservləşdirilmiş qidaların müntəzəm istehlakı xərçəng xəstəliyinə tutulma riskini artırır.

Bundan əlavə, konservləşdirilmiş qidalarda çox miqdarda duz ola bilər. Hipertoniya və təzyiqin tənzimlənməmiş artımı olan insanlar üçün həddindən artıq duz lazım deyil, çünki natrium tonometrdə oxunuşları daha da artıracaq.

Nurlan