Payızda insanlar təkcə soyuqdan deyil, həm də vitamin çatışmazlığından üşüyür ki, bu da düzgün qidalanmaqla aradan qaldırıla bilər. Bu barədə “Axşam Moskva” qəzetinə Milli Dietoloqlar və Diyetoloqlar Assosiasiyasının dietoloqu Marina Makişa bildirib.

O, qeyd edib ki, ən çox əzələ kütləsi çatışmazlığı və vegetativ-damar xəstəlikləri olanlar payızda üşüyürlər. Mütəxəssis payızda bədəni isti saxlamaq üçün pəhrizinizə acı bibərli yeməkləri daxil etməyi məsləhət görüb. Bu məhsul bədəndə istilik hissi yaradır, bəziləri hətta onu qəbul etdikdən sonra tərləməyə başlayır.

Mövsümdən asılı olmayaraq ət yemək lazımdır. İnsana hər gün zülal lazımdır. Payız mövsümündə daha yağlı ətə üstünlük vermək daha yaxşıdır.

Onun sözlərinə görə, isti içkilərlə də isinmək olar. Onlar mədə və ağız boşluğunun damarlarının genişlənməsinə səbəb olur, bu da qan axını artırır və buna görə istilik hissi verir. Bu süd və qaymaqlı qəhvə və ya limonlu çay ola bilər.

Fərid