Bu, mübaliğə deyil - biz həqiqətən yediyimiz yeməyin bütün xüsusiyyətlərini bilmirik. Və bəziləri həqiqətən sağlamlıq və hətta həyat üçün təhlükə yaradır.
Yaşıl rəngə malik olan kartof təhlükəlidir. Bu rəngi ona bitki alkaloidi olan solanin verir. Onun da özünəməxsus acı dadı var. Solanin asanlıqla zəhərlidir, ishal, qaşınma və qusma kimi xoşagəlməz simptomlara səbəb olur. İdeal olaraq, yaşıl kartof ümumiyyətlə yeyilməməlidir.
Qırmızı lobyanı heç vaxt çiy halda yeməyin. Beş-altı çiy lobya belə ishal və qusmaya səbəb ola bilər, çünki onların tərkibində fitohemaqqlütinin adlı zəhərli maddə var.
Ərik ləpəsində amigdalin var, parçalandıqda siyanid buraxır. Bu, ağır zəhərlənməyə və hətta ölümə səbəb ola biləcək təhlükəli bir maddədir.
Nurlan