İstifadə müddəti bitmiş məhsulları istehlak etmək arzuolunmazdır, çünki onlarla təmasdan sonra bağırsaqların iltihabı başlaya bilər. Ancaq son istifadə tarixindən sonra da yemək üçün uyğun olan istisnalar var.

Foodinfo.az xəbər verir ki, çörək istifadə müddəti bitdikdən sonra bayatlaşır, lakin onun hazırlanma texnologiyası pozulmazsa, o, qida üçün yararlıdır. İstifadə müddəti bitmiş şokoladı da yemək təhlükəsizdir. Ağ örtüklə örtülmüş ola bilər, ancaq bu, sadəcə kristallaşmış şəkər və ya bərkimiş kakao yağıdır.

Tərkibində yumurta olmayan makaron məhsulları açılmamış qablaşdırmada iki ildən üç ilədək, müxtəlif dənli bitkilər isə altı aydan iki ilədək saxlanıla bilər.

Fərid