Toyuq budu mətbəximizin vazkeçilməz dadlarından biridir. Sobada qızardılmış toyuq budları çox dadlı olur.

 Toyuq budlarını sobada necə nar kimi qızartmaq olar?

 Foodinfo.az nar kimi qızarmış toyuq budu reseptini təqdim edir:

 Əvvəlcə toyuq budları alın, yaxşıca yuyub qurulayın. Sonra bir qabda duz, istiot, kəklikotu və sarımsaq tozunu qarışdırın. Bu ədviyyat qarışığını toyuq budlarına yaxşıca yedizdirin və ən azı 1 saat soyuducuda saxlayın.

Ətlər soyuducuda gözləyərkən sobanızı 200 dərəcəyə qoyun və bişirəcəyiniz qabı yağlayın. Budları yağladığınız qaba qoyub üzərinə bir az zeytun yağı tökün.

Sobaya qoymazdan əvvəl onu alüminium folqa ilə örtün. Təxminən 30-35 dəqiqə bişirin. Beləliklə, toyuq budlarınız yanmadan yaxşı bişmiş olacaq. 

Yeməyiniz bişdikdən sonra folqanı çıxarın və təzədən toyuq qızılı rəng alana qədər sobaya qoyun. Bu mərhələdə toyuğun üzərinə bir az daha zeytun yağı çiləyə bilərsiniz.

Toyuq budları sobadan nar kimi qızarmış kimi çıxdıqda süfrəyə qoyub isti şəkildə yeyə bilərsiniz. Yanında yaşıl salat və ya düyü ilə də süfrəyə verə bilərsiniz.